Op woensdag 18 september 2024 zijn raad- en fractieleden van de gemeenteraad Zutphen uitgenodigd door het bestuur van het Gelre Ziekenhuis . Fractievertegenwoordigster Ghislaine Bouwmeister was namens Kies Bewust Lokaal aanwezig.

Na de storm in het Gelre Ziekenhuis over het verplaatsen van verloskunde in Zutphen lijkt de rust langzaam terug te keren. Tijdens deze informatieavond vertelden verschillende artsen hoe de zorg nu geregeld is en hoe die in de toekomst zal worden georganiseerd. Er is aandacht voor tekort aan personeel en de vergrijzing in onze regio.

De artsen lieten zien dat zij zich blijven inzetten voor goede zorg. De kwaliteit van zorg in het ziekenhuis is nog steeds hoog. De boodschap was dat we kunnen blijven rekenen op de goede zorg van het Gelre Ziekenhuis. Gelukkig kunnen nog steeds patienten er voor verschillende soorten zorg terecht.

Ondanks dat er veel positief nieuws werd verteld maakt Kies Bewust Lokaal zich zorgen, zorgen over het vervoer naar andere ziekenhuizen voor speciale zorg. Dit alles kan veel invloed hebben op onze inwoners. We zullen ons inzetten om de bereikbaarheid van zorg te verbeteren. Ook maken wij ons nog steeds zorgen dat er geen verloskunde meer is in ons ziekenhuis. Deze zorgen zijn niet weggenomen. Onze fractie gaat overleggen en meer informatie opzoeken. Zodat wij kunnen onderzoeken wat de gevolgen hiervan zijn. We zullen ons inzetten om de bereikbaarheid van zorg te verbeteren.

Uw gezondheid is belangrijk voor ons, en we blijven ons best doen om de zorg voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken.

Heeft u vragen, opmerking of wilt u zich inzetten om de beste zorg in Zutphen te behouden mail naar info@kiesbewustlokaal.nl