Voor Kies Bewust Lokaal is het van belang om met alle inwoners het gesprek te voeren en te kijken naar wat er leeft in de diverse doelgroepen.  Zo zijn jongeren een onderwerp van gesprek maar ook ouderen en alles wat daar bij komt kijken.

Een onderwerp waar de lokale politiek nog niet mee bezig is, is het medicijn gebruik, en dan emt name waar ouderen tegenaan lopen bij het gebruik ervan. Dit onderwerp kwam ter sprake tijdens het gesprek welke onze fractie vertegenwoordiger Heini Papperse voerde met de bewoners van Huize de Brink.  

In Zutphen heb je de apotheek Benu welke aan huis bezorgt. De bewoners en die zien liever het woord bezorg staan . Het is in eerste instantie al heel vervelend voor ,  zeker ouderen , dat de verpakking van medicijnen steeds veranderd . Dan weer zo’n doosje , dan weer een ander . Nu kunnen ze in de apotheek wel vertellen dat het dezelfde medicijnen zijn , met dezelfde werkstoffen. Maar het vertrouwde bij mensen ( vooral ouderen ) is toch lastig . Nog maar niet te spreken over de verpakkingen,  hoe moeilijk zijn deze te openen voor “gezonde” mensen.  Laat staan voor mensen met Reuma , ALS of Parkinson enz . In 2017 heeft het College ter beoordeling van medicijnen,  al haar bezorgdheid uitgesproken dat dit beter moet , en de regering aangespoord om actie te ondernemen. Helaas 7 jaren later is er nog steeds niet veel veranderd. Vanuit de bewoners van huize de Brink een oproep aan de politiek,  pak eens jullie verantwoordelijkheid. Voor Kies Bewust Lokaal een lokale partij een mooie uitdaging om te kijken wat wij als lokale politiek kunnen bijdrage om dit probleem te ondervangen. Gaat vervolgd worden.