Hallo ik ben Jefta Maarsen.

Ik woon ongeveer dertig jaar in en om Zutphen. Al als kind was ik verliefd op Zutphen wanneer we met de trein van Arnhem naar Zwolle gingen en de IJsselbrug overstaken. Ik vond het prachtig. Gelukkig kan ik nu hier wonen en dat doe ik met veel plezier in de Hoven samen met mijn twee jongste kinderen. Inmiddels zijn de drie oudste het huis al uit en zijn hun eigen gezinnen aan het stichten. Ik ben dus ook opa van vier kleinzonen. 

Momenteel werk ik in de verstandelijk gehandicaptenzorg bij Siza in Arnhem. Maar ooit en dat is natuurlijk al weer lang geleden ging ik naar de biologisch dynamische land en tuinbouwschool de Warmonderhof. 

Op de Warmonderhof maar ook zeker vanuit het ouderlijke huis al was mijn interesse voor politiek en maatschappelijke vraagstukken gewekt. Discussies over geloof en politiek waren aan de orde van de dag. 

Pas recent bij de oprichting van Kies Lokaal Zutphen Warnsveld ben ik betrokken geraakt bij de lokale politiek. Bijna twee jaar als Forumlid actief geweest en enthousiast geworden over het lokale bestuur. 

Moestuinieren is nu een hobby en voor de volkstuinvereniging ben ik ook in het bestuur actief.

In de Politiek hoop ik te kunnen bijdragen aan een rechtvaardiger systeem. Helder en inzichtelijk waarom dingen zo gaan en geregeld worden als ze worden. Voor iedereen geldt hetzelfde recht en ook kleine zaken kunnen grote problemen zijn. Ik vind het belangrijk om naar iedereen te luisteren. Zorg te dragen voor een gemeente waar iedereen zich thuis kan voelen. Dus een verscheidenheid aan voorzieningen en functies, voor iedereen kansen creëren om zich te kunnen ontwikkelen en volwaardig inwoner van Zutphen te zijn. 

Ik wil bijdragen aan een leuke stad die interessant is voor elke leeftijd en waar het gezond en veilig is om op te groeien. Ik wil er voor zorgen dat Zutphen de beste plek voor iedereen is om op te groeien van Nederland.